Frånluftsvärmepump Borås

Rörmontage

Hitta rätt frånluftsvärmepump

Hur väljer du rätt frånluftsvärmepump för dina behov?

En frånluftsvärmepump utnyttjar energin i luften inomhus och skapar varmvatten och värmevatten i en tank.
Det går ventilationsledningar från badrum och kök till frånluftsvärmepumpen. Där suger värmepumpen ut så mycket energi den kan och blåser ut kallare luft ut genom fasaden.
Den är i storlek ungefär som ett kylskåp och har två ventilationsanslutningar. Oftast installerad i tvättstuga/förråd i hus och radhus från 80-talet och tills idag.

Har du en frånluftsvärmepump som har gått sönder så hjälper vi dig att byta ut den mot en ny och energieffektivare modell.
Det har hänt mycket på den utvecklingen så en ny värmepump kommer dra mindre el än din gamla eftersom den är effektivare.

Vi rekommenderar alltid att du anlitar en sotar- eller ventilationsfirma som rengör dina ventilationskanaler innan utbyte så att gammalt damm inte dras in i den nya värmepumpen.

En frånluftsvärmepump har ett filter i ventilationen som måste bytas med jämna mellanrum. Där fastnar nämligen damm och pollen som stoppar flödet av luften till slut.

Vill du få ner energiåtgången ännu mer så kan du byta ut din frånluftsvärmepump till luft-/vattenvärmepump. Då utnyttjar vi utomhusluften istället där vi kan utnyttja mer energi än vad inomhusluften kan. Är du intresserad så kan vi ta fram offerter på båda alternativen. Denna lösning är dyrare i installationskostnad men har en lägre driftkostnad.

Kontakta oss

Vill du få reda på en prisuppgift eller bara fråga något?
Då kan du kontakta oss via vårt formulär. Vi besvarar ditt ärende så fort vi kan. Annars är du alltid välkommen att slå oss en signal!